Ohnivé hovězí burgery
Nakopněte své hamburgery o stupeň výš s tímto pikantním receptem. Grilování nemůže být jednodušší!
Náročnost: 2 / 5
Příprava: 20 minut
Vaření: 10 - 15 minut
Počet porcí: 6 - 8
Ingredience
- 1 kg mletého hovězího (střední hrubost)
- 1/4 šálku sekaného koriandru
- 2 stroužky drceného/mletého česneku
- 2 mleté papričky jalapeňo
- 3/4 šálku strouhaného sýra Monterrey jack nebo čedaru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička košer soli
- 8 burgerových bulek
Pokyny
- Ve velké míse zlehka konečky prstů promíchejte maso s kořením a sýrem. Vytvarujte 8 placiček.
- Předehřejte gril na cca 260 °C, poté litinové rošty potřete nebo nastříkejte rostlinným olejem.
- Placičky položte na gril a grilujte 2 minuty z každé strany. Snižte teplotu v grilu a pokračujte v grilování další 2 minuty na každé straně, dokud nebude placička šťavnatá, ale propečená. Návod jak dosáhnout vypálení efektní mřížky najdete zde. Během posledních 2 minut pečení lehce opečte rozkrojené bulky.